een spiritueel-lichamelijke oefenweg

De zomervierdaagse ‘Meditatieve eutonie oefeningen en verstillende wandelingen ‘ en de eutoniekerstretraite staan open voor iedereen. De eutonie oefeningen die er worden aangeboden zijn basissleuteloefeingen. Men hoeft geen eutonieervaring te hebben voor deelname. Het is tevens een interssante insteek  om met de meditatieve eutonie vertrouwd te raken.

 

Eutonie zomercursus: Meditatieve eutonie oefeningen en verstillende wandelingen

Het programma tijdens de vierdaagse verloopt op twee sporen. In de voormiddag wordt er gewerkt in de zaal. Tijdens de oefeningen ligt het accent vooral op verlangzaming en verstilling, om zo het eigen ritme terug te vinden en om op adem te komen. Stabiliteit en flexibiliteit worden ondersteund en er ontstaat intenser lichamelijke en bezielde disponibiliteit om in Gods wijde natuur echt aanwezig te kunnen zijn.

In de namiddag, buiten temidden het bruisende leven.

Eutoon wandelend naar enkele plekken in bos of open ruimte om daar te verwijlen in een toestand van eutone ontvankelijke aandacht. Een houding van langzaam verstillend waarnemen. Het moment zelf zijn werk laten doen in verbondenheid met alles.

Wat dit teweegbrengt in de globale belichaming en hoe dit zich manifesteert in een actie, komt dan op de voorgrond.  Eutone bewegingen vinden als vanzelf uitdrukking.

 

Maandag 2 juli (18u) – vrijdag 6 juli (14u)

Monastère de Chevetogne

Deelnamekosten € 180,-

Het verblijf in het gastenhuis Bethanie en Emmaus in eenpersoonskamers bedraagt € 35,- à € 40,-volpension per dag. Voor de ganse duur: € 140,- à € 160,-

 

 

Eutonie kerstretraite: Het lichaam in overgave

De basissleuteloefeningen van de meditatieve eutonie plus enkele verfijningen vormen het raamwerk van deze eutonieretraite. Drie en een halve dag verstilling en herbronning. Een afwisseling van eutonie oefeningen en begeleide zitmeditaties.

Deze sessie is voor iedereen toegankelijk, ook voor diegenen die nog geen eutonie ervaring hebben.

 

donderdag 27december 15u – zondag 30 december 16u

Monastère de Chevetogne

Deelnamekosten € 175,-

Het verblijf in het gastenhuis Bethanie en Emmaus in eenpersoonskamers bedraagt € 35,- à € 40,-volpension per dag. Voor de ganse duur: € 105,- à € 120,-

 

Eutonie meditatiedag: de onhoorbaar levende trilling van het lichaam

Donderdag 1 maart en donderdag 22 november 10u-16u in Gent

Deelnamekosten: € 35,-

Bezinningscentrum ‘het rustpunt’ Burgstraat 46 te 9000 Gent

 

Wil je een aanmelding doen voor deze of andere cursussen neem dan contact op met Etienne Amand, of gebruik het contactformulier.

Informatie ontvangen?

Wil je op de hoogte gehouden worden van de eutonie-dagen? Meld je dan hieronder aan.

Graag een naam invullen
Graag een (geldig) email invullen

 

Etienne Amand

Prinsenhof 39 A

B-9000Gent

telefoon: + 32 9 224 03 49

gsm: + 32 476 31 80 62

Meditatieve Eutonie

 

info@meditatieve-eutonie.be

Iban: BE05 0012 4743 7275

BIC: GEBABEBB

BTW: BE0586 699 649